www.receptzadobrufirmu.rs

Poslovni konsalting

poslovni konsalting, kontrola poslovanja

Korišćenje usluga poslovnog konsaltinga – kojima se Vaš posao detaljno analizira i kojima se daju konkretni predlozi kako da se on poboljša, je nešto što bi svaka firma trebalo da primeni, jer često nešto drugačiji pogled na Vaš posao, može da doprinese njegovom značajnom unapređenju.

Najteži deo u svakom poslu je – smisliti dobar posao.

Poslovni konsalting je najbolje i najbrže rešenje kojim firma sasvim izvesno stvara uslove za poboljšanje svog poslovanja, jer korišćenjem usluga poslovnog konsaltinga od strane specijalizovanih firmi i pojedinaca koji su stručnjaci upravo u toj oblasti, firma dobija pomoć i znanja koja su joj neophodna za dalji razvoj njenog poslovanja na najefikasniji način.

Ako u poslednjih 3-5 godina poslujete sve bolje, Vi ste DOBRA FIRMA.

Ako u poslednjih 3-5 godina poslujete bolje od konkurencije, Vi ste SUPER DOBRA FIRMA.

Kako to uspevate, nije toliko bitno.

Naučite ključne veštine za poslovni uspeh!

Ali ako to nije tako, onda Vam treba neko da Vam pomogne da unapredite svoje poslovanje, a to je posao POSLOVNOG KONSALTINGA.

KONKRETNO MORA DA SE VIDI:

 1. Kakvi su rezultati Vašeg poslovanja u poslednjih 3-5 godina, da li ih znate
 2. Kakvi su rezultati poslovanja Vaše konkurencije u poslednjih 3-5 godina, da li ih znate
 3. Da li znate svoje prihode i troškove do 10. u mesecu
 4. Kakvi ste po kvalitetu svojih proizvoda u odnosu na konkurenciju, da li ste u prva 3 mesta
 5. Kakve su konkurentske prednosti Vaših proizvoda u odnosu na Vašu konkurenciju
 6. Kakav je kvalitet Vaših zaposlenih u odnosu na konkurenciju, pogotovo menadžment
 7. Da li su Vaši prodavci najbolji na tržištu
 8. Da li imate konkretan i ambiciozan sistem nagrađivanja menadžmenta, prodavaca, logistike, proizvodnje i ostatka firme
 9. Da li radite nešto novo ili drugačije od konkurencije, nešto što samo Vi nudite kupcima, šta je to i od kad to radite
 10. Da li razgovarate o poslu sa kolegama
 11. Na kom ste mestu u internet pretrazi Vašeg posla, da li ste u prva 3 mesta

Analiza ovih tema i pitanja su osnov za unapređenje poslovanja Vaše firme putem poslovnog konsaltinga.

Preduzećem može da se rukovodi na bazi ličnog autoriteta i putem lične kontrole, ali, ukoliko zbog razvoja posla to fizički nije moguće sprovesti, postoje alati i mehanizmi koje vam možemo približiti i uvesti ih u rutine i procedure vašeg preduzeća.

Poslovni konsalting zasigurno doprinosi boljem poslovanju firme i olakšava njeno vođenje.

Zaposlite najbolje. Platite ih pošteno. Često komunicirajte. Osigurajte izazove i priznanja. Verujte u njih. Sklonite im se sa puta i oni će vas oboriti sa nogu!
Mary Ann Allison

Ovakva organizacija poslovanja omogućava da sa sigurnošću i po unapred jasno definisanim kriterijumima, nagradite ili kaznite zaposlene, na bazi realizovanih planova i postignutih rezultata. Ovim se takođe stvaraju preduslovi da najkvalitetniji kadar želi da radi u vašem preduzeću, zato što u njemu vidi mogućnost za svoju kvalitetnu realizaciju.

Poslovni konsalting ujedno omogućava da taj najkvalitetniji kadar bude na najbolji mogući način prihvaćen od strane zaposlenih u firmi, koji znaju da će njihov rad i ukupni rezultati biti u direktnoj proporciji sa njihovim nagrađivanjem.

Poslovni konsalting je najbolje i najbrže rešenje kojim firma sasvim izvesno stvara uslove za poboljšanje svog poslovanja

Bez obzira da li ste vlasnik ili generalni direktor, kvalitet vašeg privatnog života zavisi od uspešnosti vašeg posla. Zato je logično da preduzmete sve ono što izvesno doprinosi uspešnom vođenju posla, jer će to poboljšati ne samo vaše poslovanje, nego i kvalitet vašeg privatnog života!

Mnogi slušaju muziku, poneki sviraju, a samo retki komponuju – tako je i sa poslom.

Kada znate da analizirate tržište i konkurenciju, umete da prepoznate koja bi to ponuda vašeg proizvoda ili usluga dobro prošla kod kupaca u odnosu na konkurenciju, kada znate da napravite kvalitetnu i primenljivu SWOT analizu svog posla i kada znate kako da to realizujete u praksi, vi se razumete u svoj posao i taj posao sa vama ima šansu na uspeh.
btm

Kada firma razmišlja organizovano o svom poslu, ona je mlada i ambiciozna kao da je novoosnovana. Ona donosi odluke i ide u pravcu u kom ide i tržište, diktira promene, koristi svoje resurse, znanja, poziciju kod kupaca, a takođe je inovativna i ambiciozna kao novoosnovane firme koje pokušavaju da uđu na ta tržišta.

Zaposleni u takvim firmama se osećaju važnim i korisnim, jer se bave najvažnijim poslom u okviru svakog posla, a to je kako da taj posao bude bolji.

Njihovo znanje je prepoznato i cenjeno, timski duh i prijateljska atmosfera su normalni poslovni ambijent u takvim firmama.

Takva firma diktira promene i trendove u svom poslu, samim tim ona je poželjna sredina za najbolje stručnjake u tom poslu, najkvalitetniji kadrovi žele da rade u njoj, jer znaju da će njihovo znanje i ideje biti cenjeni i nagrađeni.

Nekada je samo direktor razmišljao o poslu, dok sada o njemu razmišlja 10-20 najkvalitetnijih ljudi, tako da i često spominjani pojam sinergije dobija puni značaj.

Razvoj čak ni u prirodi nije spontana i slučajna aktivnost i zato je privilegija pametnih firmi i ljudi, jer zahteva razmišljanje, planiranje i preduzimanje konkretnih aktivnosti vezanih za budućnost.

Uzor u razmišljanju o poslu treba da budu vodeće firme iz sveta mode, jer one najviše razmišljaju o novom poslu, diktiraju trendove u svom poslu, posmatraju dešavanja na tržištu i sve to rade kao prioritet svog posla – organizovano i stalno.

Zamislite samo da su one zadovoljne same sobom, da nemaju vremena jer imaju puno toga da šiju, da stalno šiju iste stvari, jer im se one trenutno dobro prodaju – vrlo brzo bi izašle iz mode. Tako je i sa drugim poslovima, samo što to nije toliko očigledno.

Poslovni konsalting – Koliko Vam je potreban?

Da li se vaša firma organizovano bavi svojim poslom? Da li razmišlja o njemu?

Da li poseduje ustanovljenu proceduru koja se bavi organizovanjem i razvojem poslovanja i nagrađivanjem?

Da li ima neki poslovni plan koji realizuje?

Da li nešto konkretno radi što bi trebalo da bude bolje od konkurencije i šta je to? Da li ima analizu konkurencije, tržišta i svog posla?

Ukoliko mislite da bi bilo dobro za vaš posao da sve ovo radite i ukoliko vam je potrebna pomoć u tome, voleli bismo da to radimo zajedno, jer je to lep, interesantan i vrlo koristan posao.

NUDIM VAM BESPLATNU OSNOVNU ANALIZU POSLOVANJA VAŠEG PREDUZEĆA

Autor ovog sajta već 30 godina se bavi vođenjem i unapređivanjem posla u različitim privatnim firmama i sve ovo što je napisano na ovom sajtu je praktično iskustvo koje je definisalo ovaj tekst.

Zato ja nisam neko ko se teoretski bavi ekonomskim temama i to ne znam, ali znam šta i kako treba unaprediti poslovanje neke firme, jer to radim 30 godina.

Radio sam u bankarstvu, u medijima, trgovini, it sektoru, startup poslovima i najvećim korporacijama, u malim i velikim privatnim firmama, gde sam zajedno sa prijateljima unapređivao poslovanje tih firmi i to volim da radim.

UVEK MOŽEMO PORAZGOVARATI O POSLU, JER JE MENI TO ZADOVOLJSTVO.

Naučite ključne veštine za poslovni uspeh!